Oman - de hoofdstad Muscat

Weer terug in Muscat en nadat we onze stoere Toyota Pradogeruild hebben voor een goedkopereNissan Sunny, laat Rens ons de stad zien. We bekijken het appartement waar hij een maand gewoond heeft, wat luxe hotelresorts die hij bezocht heeft, we bekijkende haven, bezoeken de moskee en desouk en een altijd heerlijk koele shoppingmall. We verbazen ons over de ontstellende hoeveelheden goud- en sieradenwinkeltjes in de souk. Verder rijden we langs deambassadewijk met prachtige panden en doorwijken met buitenlandse (veel indische) winkeltjes. We nemen een drankje op één van de weinig terrasjes aan zee en genieten van het uitzicht. Eten doe je bij zo'n Indisch restaurantje voor 3 tot 7 euro per persoon, inclusief drankje. De benzine kost hier overigens 0,25 eurocent per liter. De jeugd krijgt hier in Muscatwanneer ze hun rijbewijs hebben, een auto van de ouders. Van BPM ofmotorrijtuigenbelasting hebben ze hier nog nooit gehoord. Het sultanaat regelt scholingen gezondheidszorg en brengt zelfs in de meest afgelegen bergdorpen 3 keer per week met een tankauto gratis water.

Hélène

he, ik kreeg dit berichtje pas een paar dagen terug, wat jammer. Zijn jullie inmiddels al weer thuis, Globetrotters?

grtjs.
Hélèe